Siberian Lemming: beskrivelse, reproduksjon, ernæring

Nyheter og samfunn

Lemmings er små gnagere som bor iskog tundra og tundra av Nord-Amerika og Eurasia. Det er flere arter av disse dyrene. Således er sibiriske lemmings vanlige i Kamchatka og på mange arktiske øyer, langs tundraen i Arktis.

I denne artikkelen lærer vi detaljene til disse dyrene: hva de spiser, hvordan de ser, lever og reproduserer.

Siberian Lemming

spread

Denne lemming bor i tundraen av Eurasia fra interfluvenNord-Dvina og Onega til Kolymas nedre områder. Også beboer slike øyer som White, Vaigach, Novosibirsk, Wrangel. I utgangspunktet faller den sørlige grensen av rekkevidden sammen med den nordlige delen av skogtundraen. Isolerte individuelle populasjoner ble registrert i den sumpfulle taigaen til Kolyma-lavlandet.

Geografisk variabilitet

Det skal bemerkes at de kontinentale skjemaene er notertreduksjon i størrelse avhengig av retning. Dermed lever lemming i tundraen i vest den største, nedgangen i øst. I dette tilfellet blir brune-ohrist-nyanser erstattet i farger med svarte toner som sprer seg til kinnene, sidene og også den nedre delen av stammen, mens den mørke dorsale stripen forsvinner. Vinterfarging er grå og lyser. I dyrene på Novosibirsk øyene er det praktisk talt rent hvitt. Det skal bemerkes at øyevannene er mye større enn de kontinentale.

lemming bilde

utseende

Lemming er et dyr som er aKortstikket liten gnagere: Kroppens lengde - opp til 18 cm, og halen - opp til 17 mm. Den når en vekt på 130 g, mens menn er tyngre enn kvinner med 10%. Den generelle tonen til dyret er rødlig gul med en liten blanding av brune og gråtoner. På ryggen fra nesen til halen er i utgangspunktet en tynn svart stripe. Bok og kinn av en lys, rusten skygge; blek-mage mage, periodisk med en blanding av gul farge. På auriklene og øynene er det mørke fuzzy band.

På rumpen er en sort flekk karakteristisk for dyr medom. Wrangel og Novosibirsk-øyene. Vinterpels er mattere og lettere enn sommer, med jevne mellomrom nesten hvit, med en tynn strimmel på baksiden av en lysebrun nyanse. De kontinentale underarter er noe mindre enn de kontinentale underarter; Den gradvise forsvinden av stripen og nedgangen i størrelse observeres i østlig retning. Antallet kromosomer er 50.

reproduksjon

Den sibiriske lemming er veldig flink. Så svømmer kvinnen fra 3 til 5 unger 6 ganger i året. Regelmessig multipliserer de ganske enkelt i store mengder. I dette tilfellet er det mangel på mat, hvoretter dyrene gjør massemigrasjoner, mens de beveger seg i en rett linje, som gresshopper, og fortærer alt de kan gnave.

lemming i tundraen

Hva spiser lemmings?

De spiser for det meste sedger, noen gangerkvister av busker. De spiser også bær, insekter og bite hjort horn, som ble droppet av dyr tidligere. Hvis vi finner ut hva lemmingene spiser om vinteren, så er det verdt å merke seg at noen ganger knutet de mos og mos på områdene på om en halv og en halv. Når snøen komprimeres, kommer de ofte til overflaten av jorden.

livsstil

Sammen med den smale skallen og ungulatetlemmings refererer til de vanligste artene av tundra gnagere. Det største nummeret kommer i polygonal, kochkarnoy og flat tundra med et godt utviklet sedge-mos-deksel. Det er en lemming, et bilde som presenteres i denne artikkelen, i dalene i innsjøer og elver, i lavfjell- og fotklyngbusk-tundra, i våtmarker. Trer gjennom myrene inn i skogsonen.

Obligatoriske forhold for husdyrs boligDet er tilgjengeligheten av fôr og praktiske steder for bygging av Burrows (torv og skitt hauger, Sphagnum mose og puter). Den mangekantede tundraen (a mikrorelieffet i form av store mangekanter, som er delt telesprekker) Lemming (bilde dyr kan finnes i denne artikkel) lever i sprekker i torvlaget, mens anvendelse av dem for hurtig bevegelse.

enn å spise lemmings

Et karakteristisk trekk ved dyrets livsstil erbor under snøen mesteparten av året. De er festet om vinteren til ulike steder med snø på 0,5-1 m: creek kanaler, elvebredder, tundra tørke opp innsjøer, og også myrlige lavlandet. Pave vei under snøen, bygge ballformede reir fra ulike plantekluter og grave snøkameraer. Om vinteren er Siberian lemmings kjedelig.

Under smelter snø vannet oversvømmelser bosetningerdyr, og de beveger seg til opptete flekker, og deretter inn i sommerens levesteder. Der på små høyder graver enkeltgraver. De okkuperer også ulike naturlige lyskilder. Overflatebevegelser legges til de bakre delene. Hos voksne kvinner, i løpet av den snøfrie perioden, er territorialitet godt uttalt; Unge dyr og voksne hanner streber seg over territoriet ganske tilfeldig, dvelende i ulike midlertidige lyster.

Antall

Det skal bemerkes at antall dyr er veldigdet endrer seg sterkt: noen ganger kan de praktisk talt ikke oppfylles, periodisk (hvert 5. år) dyrene skjærer rundt overalt, de er ikke i det hele tatt redd for mennesket, og de er ganske aggressive. I løpet av disse årene øker antall hovede lemmings på samme steder, mens antall røde fugler i skogene.

lemming dyr

Siberian lemming på dette tidspunktet oversvømmer fjelletdaler og landsbyer, noen ganger prøver å svømme bukter og elver, og som et resultat, forgår massivt. Med et stort antall gnagere oppgjør ikke kolonier og hverandre er aggressive. Migreringer kan se ut som organiserte bevegelser, selv om hver lemming faktisk beveger seg på egenhånd, og bare eksterne hindringer tvinge dem til å komme sammen.

Kommentarer (0)
Legg til en kommentar